ryssbokarro

Alla inlägg den 10 januari 2016

Av Karolina Rosqvist - 10 januari 2016 07:20

Ibland måste man prioritera när man lever ett hektiskt liv. Tyvärr har därför bloggen blivit lagd på is. Men nu ska jag komma igång igen.

Tänkte inleda året med en liten summering av förra året.
Verksamheten har rullat på i full fart. Vi har haft en sommar och höst med mycket mer aktivitet än tidigare. Det är roligt när fler hittar hit och framförallt när dom återkommer.
I början av året var det premiär för Ridskolecupen. En lagtävling mellan ridskolor hos oss, Järnvägens Islandshästar och Åkerby Islandshästar. Första deltävlingen var i februari hos Järnvägens Islandshästar, där tävlades det i hoppning. Sedan var det fyrgång och tölt hos oss på Ryssbo Gård i mars. Och Avslutningen var hos Åkerby Islandshästar där vi tävlade i TREC. Det var ett mycket roligt arrangemang som vi kommer att göra till en tradition. 2015 var det Åkerby Islandshästar som vann, och nu är vi alla taggade för en revansch. Men framförallt var det ett roligt sätt att knyta nya kontakter, skapa en gemenskap för elever och visa att man kommer längst med samarbete.

Under 2015 har vi både välkomnat nya hästar och tagit farväl av trotjänare. I början av sommaren fick vi tyvärr låta Askur från Ängsö somna in på grund av spatt. Ett tråkigt beslut, men tyvärr ett man kan behöva ta när man har djur. Vi har även sålt Faldur från Helsingen, då han inte trivdes med att gå i verksamheten längre. Men han står kvar på gården som privathäst.
Under våren kom fina Freyr till oss. En projekthäst som är tanken att han ska in i verksamheten framöver när han blivit mer utbildad. Sedan föddes lilla Snöggur från Ryssbo Gård. Son till Spadi från Gröna Gången och Spök från Kvarnberga. Han ser mycket lovande ut. Under sommaren köptes även Frami, en stor och vänlig valack som också ska in i verksamheten framöver.

2015 var året då vår hingst Spadi skulle avelsvisas igen. Han var iväg i träning hos Reynir Adalsteinsson under våren med sikte på visning i maj. Tyvärr gick inte visningen som vi hade hoppats. Spadi gick väldigt dåligt, och det visade sig efteråt att han vrickat sig och dragit på sig en hälta. Tanken är att han ska visas om, så han får dom poäng han är värd. Men nu satsar vi på att komma igång med att tävla i första hand.

Det är svårt att sammanfatta ett helt år i en kortare text. Men det här var i stora drag lite av det som hänt på gården. Nu blickar vi framåt mot 2016, ett år som ska bli det bästa hittills.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Livet på en hästgård

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards